lördag 6 mars 2010

Ett försök till att plugga i ilska

Vi har fått en skrivuppgift i skolan som handlar om sex och samlevnad. Vi ska fundera kring kyrkan och dess inställning till sexualitet på ett eller annat sätt. Jag har klurat ut att jag ska ta frågan om homosexualitet. Lite är det väl kanske av bekväma skäl eftersom det finns mest skrivet om det men också för att jag tycker det är intressant. I min värld är det ju en icke-fråga. Jag ser inga problem med att vara homosexuell och präst eller troende. Jag tycker inte att någon ska bry sig om vem jag väljer att ha sex med. Jag väljer min sambo och det är ju en HAN men det hade mycket väl kunnat vara en HON, sån är jag men det anser jag inte att mina framtida församlingsbor behöver bry sig om.
När jag började läsa in mig på ämnet blev jag chockad. Jag läser och blir arg. Böcker som påstår sig vara neutrala eller ska spegla "alla sidor" är klart entydiga om att det är fel och syndigt att vara homosexuell. Jag vänder och vrider på böckerna och tror att jag fått tag på en stenåldersbok men de är tryckta på sent 90-tal eller till och med på 2000-talet. Min icke-fråga blir helt plötsligt en het potatis. Jag förvånas över den trångsynt som speglas och över vad jag uppenbarligen förväntas tro. Jag blir så arg att jag vill slänga mina biblioteksböcker vilt omkring mig.
När jag började fundera över min skrivuppgift tänkte jag inte att jag skulle bli så arg men det blev jag och tur var väl det! Skygglapparna har tagits bort från mina ögon och jag inser att jag måste kämpa för att min fråga ska få bli den icke-fråga jag anser att den ska vara!

1 kommentar:

Cliff Hanger sa...

Detta visar ju att din skrivuppgift blir desto viktigare.