tisdag 10 mars 2009

Paris!

Nu är jag hemma i snön igen vilket känns verkligen verkligen fel efter att ha vandrat omkring i Paris med öppna skor och kjol en hel helg. Det kanske inte var så där jättevarmt som man ser framför sig i huvudet men varmare än här var det sannerligen! Det var helt underbart. Det var mamma och jag som for iväg. Jag gav henne biljetter dit i julklapp. Vi har pratat om att åka dit sedan jag var på Irland och det var ju några år sedan... Vi bodde på ett väldigt trevligt hotell väldigt nära Louvren. Innan vi åkte velade vi fram och tillbaka till var vi skulle bo men det var helt enkelt perfekt! God frukost var det också.Vi hann med så löjligt mycket på bara några få dagar så jag var helt slut i morse och sov längre än vad som kanske är nyttigt. Det är svårt att berätta allt som vi gjorde men vi hann i alla fall med åtta av tio på den tio i topp lista som finns i mammas guidebok. Det är inte helt fel! Vi hann även med att äta massa gott och shoppa en hel del. Min shoppingfasta gällde liksom inte i Paris eftersom jag fastar även på söndagarna här hemma. Jag har ätit en massa choklad, druckit vin och ätit en massa olika spännande mat.


Här äter jag ostron! Mums!
Bland annat anka med spenat. Jag hade inte ätit anka innan men jag gör mer än gärna om det! Vi besökte även Notre-Dame och Sacre Coeur och halsbandet jag har på mig på bilden köptes i Notre-Dame. Ett rött liknande införskaffades i Sacre Coeur. Sen fanns det ju en massa fina kläder som även införskaffades. Tänk att jag kan ha kläder från Frankrike! Fransyskorna är ju ganska mycket mindre än vad jag är... Lustigt....
Vi var ju kulturella också. Vi var som sagt både på Louvren och Musee D´Orsay.
Mamma är kulturell.
Jag tror att både mamma och jag behövde den här resan och det var fantastiskt mysigt. Vi har redan börjat fundera på nästa resemål och det lutar åt Berlin eftersom ingen av oss har varit där.


Resans lista!

Bästa: Att vara med mamma!
Shopping: När mamma köpte smink på Sephora av märket Benefit.
Huh?!??! : När min kamera la av dag två framför Notre-Dame och vägrade fungera igen innan den kom hem till Sverige. Hade den måhända hemlängtan?
Väder: Jättefint första dagen men sen uppehåll och lite kallt.
Mat: Choklad!!!!! Mamma undrade hur mycket jag kunde äta per dag. Svaret är mycket.
Språk: Min egen variant av franska. Jag gör mig tydligen även förstådd på detta språk. Ha!
Inföding: Servitören på den första restaurangen vi var på som fotade sig själv i stället för oss. (En restaurang där jag även åt chokladfondue.)

3 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Låter bra!

Några frågor: Kan du beskriva din egen variant av franska? Typ kreol eller svanska (jfr svengelska) eller något annat?

Tror du att servitören fotade sig själv avsiktligt?

Lunkentuss sa...

Jag körde på en blandning av spanska och charm! Jag tror att servitören fotade sig själv med flit men vi fick även ett foto av oss själva.

Bella sa...

Hej!

Det var minsann inte nyss, kul att höra lite från dig och se att du har en blogg så jag minsann kan bli uppdaterad om ditt liv där uppe... Hur har du det? Låter som om du trivs... Kommer du ner och hälsar på något snart? Du måste höra av dig om du ska till KU någon gång iaf eftersom jag inte hinner vara där så ofta längre.. Saknar dig. Du är söt :) Ha en superdupertorsdag! KRAM