onsdag 21 april 2010

Saker som fascinerar mig

Idag har jag legat hemma som en liten sjukling med feber och snuva och annat elände. Detta har gett mig chansen att fundera lite på en del av de saker som fascinerar mig. Bland annat efter att sambon gick ut för att köpa choklad åt mig. Vi började efteråt fundera över vem som gillar Marabous Frukt och Mandel. Min mormor åt den, men vem gör det nu när hon har varit död i tio år??


Jag funderar också över varför tidningarna känner sig manade att förklara för folk att de inte får lön om de blir tvungna att stanna utomlands på grund av askmolnet. Flera gånger har det stått att man inte får lön om man inte kommer till jobbet. Det går inte att begära lön om man inte har gjort sitt jobb. Är det här verkligen ett problem? Förstår inte folk det? Inget jobb ingen lön brukar ju vara en ganska vanlig slogan. Tydligen inte något som gått fram till de djupa lagren av den svenska folksjälen. Att man dessutom måste meddela att man inte kan komma och kanske ta ut lite mer semester verkar också vara en nyhet för många.

Nu ska jag vila mitt lilla huvud igen och be för att jag ska lyckas bli frisk i tid för att jobba lite i helgen så att jag också kan få lite lön!

2 kommentarer:

Fru Hanger sa...

Varför folk inte fattar att de inte får betalt om de inte jobbar kan jag tyvärr inte förklara... Men vem som köper frukt & mandel, det vet jag. För det är jag!

Lunkentuss sa...

AHA! Där har vi en i alla fall. Skönt att den har sitt existens berättigande.