torsdag 22 oktober 2009

Vad annars!?!?!

Jag måste ju bara skriva om det glada fantastiska beslut som faktiskt blev klart idag. Även om jag kanske inte trodde något annat så gläder det mig. Jag tror inte att det kommer att bli lätt och jag vet att det finns flera personer som hävdar att de tänker lämna kyrkan nu när det har bestämts men jag tror ändå att det stärker vår trovärdighet som kyrka. Hur kan vi predika kärlek och flera av våra medlemmar, arbetskamrater, biskopar inte får visa sin kärlek i vår kyrka?
Det sades på kyrkomötet att det aldrig pratas om samkönade relationer på ett positivt sätt i bibeln. Jag är skeptisk. Jag säger bara Rut (jag hävdar att det kanske inte bara handlar om lojalitet) eller vad sägs om Jonathan och David??? Sen undrar jag bara hur dessa personer hanterar texter som handlar om den lärjunge Jesus älskade mest då de dessutom inte vill att Jesus hade kvinnliga lärjungar....
Kanske måste hitta någon att fråga. Kanske kvinnoprästmotståndaren i församlingen. Jag kan inte tänka mig att det här varit en av hans bästa dagar. Jag predikade (med vippandes diadem och örhänge), en kvinnlig präst var officiant (med assistans av två praktikanter) och nu detta. Kan inte vara kul att vara han idag.
Men skit i det för jag är glad. Jag är glad, lycklig och mer nyfiken än någonsin på mitt framtida arbetsliv. Jag ser framemot att få hålla vigslar mellan personer som älskar varandra oavsett vem de väljer att gifta sig med!

1 kommentar:

Theos sa...

Samkönade relationer i bibeln... må så vara (säger inte emot dig) men hur ofta pratar inte vi i DAG om att äktenskapet ska bygga på KÄRLEK, hur ofta finner vi ett äktenskap i Bibeln som handlar om kärlek och som inte är en affärsrelation gjord mellan föräldrar... jag kan vara ute och cykla men bibelns Äktenskapssyn stämmer inte alls överens med DAGENS syn på äktenskapet här i vårat avlånga land... Tack för ett fint inlägg.... Puss