torsdag 6 augusti 2009

Vem ändrade reglerna mitt i och vad är det för fel på mina fötter?

Jag är kanske inte längre pinnsmal, de berömda pojkvänskilona har sedan länge gjort entré. Men jag tycker å andra sidan att jag kanske inte är så där värst enorm, lite små kurvig ja, men tjock, på gränsen..... Jag tränar trots allt tre gånger i veckan nästan varje vecka, annars blir det två. Jag går mycket och cyklar lite hit och dit (inte alls som i lilla staden vilket torde vara en anledning till pojkvänskilonas uppkomst). Jag springer och spinnar och dansar. Jag ska om några veckor springa tjejmilen och det borde gå helt okej. Jag äter bara "lördagsgodis" (fast även på fredagarna). Äter nästintill aldrig chips eller ostbågar (popcorn däremot....). Jag äter mycket frukt och grönt, fullkornspasta och mörkt bröd. Jag dricker inte läsk utan vatten och har inte socker i mitt kaffe eller te. MEN nu när jag bestämde mig för att ta tag i mina pojkvänskilon för att bli lite mer bekväm med mig själv och dessutom bli lite lättare när jag springer så anmälde jag mig till en tjänst för att få hjälp med bra recept bland annat. Där skulle man ange längd och kilon för att få sitt BMI och mitt kom tillbaka som överviktig! Jag är inte helt hundra på att jag håller med och nu sliter de där konstiga viktdemonerna i mitt inre. Jag försöker att inte tänka på mitt BMI och förklara för mig själv att det inte funkar när man som jag ändå har en del muskler men det går inte riktigt..... SKIT!

När det gäller mina fötter så undrar jag hur de i hela fridens namn alltid får skoskav och blåsor. Det är som förgjort. Jag köper skor i rätt storlek som ska vara av bra kvalitet men lika envist så dyker det upp blödande sår på mina fötter. Jag har en stark misstanke om att mina höga fotvalv är att beskylla för detta. Fötterna liksom glappar om jag har skor där tårna ska få plats. Det är lite eländigt när man nu som jag försöker piffa fötterna för att inte skrämma de övriga gästerna på bröllopet i helgen. Fotkräm och skavsåsplåster måste införskaffas!

2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Jag älskar den här meningen: "Jag äter bara ´lördagsgodis´(fast även på fredagarna)." :-)

Vi har också börjat med lördagsgodis. Kanske ska anamma din modell...verkar gott med lördag på fredagarna också. :-)

Pojkvänskilona är väl ganska många, sisådär närmare 100...? ;-)

Annars minns jag dig inte alls som överviktig!

Ögonblink sa...

Finaste finaste vännen min, du är klokare än demonerna, du är klokare än någon färdrigskriven text om BMI, du är klokare än tanketrollen och det vet du - och med den vetskapen och insikten du har - kommer du klara pojkvänskilona galant och utan herr Ångest.

KRAM