onsdag 1 december 2010

Inte lätt när det är svårt

Jag står återigen inför samma problem som alla jular. Och att kalla det ett problem är egentligen befängt. Det är det där med papporna, vad i hela fridens namn ger man dem?!?!??!
Jag frågade först min mamma om råd. Inga bra svar, hon visste inte. Jag frågade sen mina kollegor som är i pappa-ålder. Där blev jag heller inte mycket klokare. Jag hade funderat över John Wallentins bok "Strindbergs Stjärna" eftersom det skrivits så mycket om den. Där dök dock problemen upp när jag började googla den och läsa recensionerna om den. Det var inga vackra ord som dök upp... Vill man ge bort en bok som visserligen är en så kallad snackis men som språkligt verkar vara rätt kass? Jag vet inte. Ska den läsas bara för att? Jag vill nog inte det. Men å andra sidan kanske det är en perfekt mellandagarsbok som man kan sluka på några timmar och sedan glömma.
Jag måste dock tänka på min mor när jag köper böcker till styvpappan. Han läser dem nämligen i sängen, somnar i från dem och tappar dem i huvudet på min sovande mamma. Inga tungviktare alltså, då får mamma hjärnskakning.
Kanske pocketböcker då alltså...
Annars funderade jag över kläder, men vill de att deras döttrar ska välja dem? Hur vill en pappa att kläderna ska sitta? Förvirringen är total.
Men en sak vet jag, det får inte klia och stickas.
Jag surfar nätet och funderar och kommer antagligen komma på något mitt i natten någon natt för att sedan glömma bort det men skam den som ger sig!

3 kommentarer:

Theos sa...

Böcker, strumpor och kalsonger är nog standar till min pappa kanske en slips... eller något roligt verktyg, största problemet med min far är ju att när han vill ha något så åker han köper det... så man måste komma på något som han kanske vill ha, men inte kommit på ännu...

LYCKA TILL!!!

Bella sa...

Teknikprylar funkar alltid här...

Thérèse sa...

Jag tänker köpa Brutus Östlings bok till min pappa (och bonusmamma visserligen) - han är fotograf och fotat grymma bilder av sju sorters pelikaner. Här finns boken--> http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9171398449
och här är hans hemsida--> http://www.brutusostling.se/