fredag 18 september 2009

Viktig valinformation

Jag blev ju för ett tag sedan ombedd av någon från Kyrkokansliet att skriva om Kyrkovalet här på bloggen. Jag valde att inte ta emot deras information, jag skriver trots allt om vad jag vill. Men jag brinner ändå för kyrkovalet. Jag svär över att sambons arbetstider på söndag gör det nästintill omöjligt för honom att rösta. Vi ska nog försöka lösa det genom att jag ombudsröstar åt honom men ändå. Mina arbetstider är inte heller särskilt val-vänliga men jag tänker offra min sömn för att få rösta. Det är viktigare med demokrati än sömn, sova kan jag göra när som helst! Jag tycker våra vallokalstider är extremt snåla (10-11 sedan paus för gudstjänsten 12.30-20). De är helt anpassade efter dem som har "vanliga" kontorstider på sina arbeten och det finns trots allt ganska många av oss som inte har det. Sambon börjar 9.30 på söndag (Posten prövar något nytt) och kommer antagligen inte hem före 20.00 eftersom det är mer trafik på söndagaseftermiddagar än nätter. Jag jobbar mellan 11.50-21.32 (helt normala tider, jag vet) så jag hinner i alla fall dit en snabbis innan. Puh. Men rösta ska vi!
Jag vill också uppmana er att läsa denna fantastiska artikel som jag blev tipsad om. Den är ursprungligen från när kyrkan och staten skildes åt men har publicerades återigen för snart ett år sedan. Extremt läsvärd!
Så jag uppmanar er härmed att gå till era församlingar och lägg er röst. Om inte annat för att värna om vår rätt att rösta.

2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Ja, och om inte annat så för att rösta på något annat än Sverigedemokraterna och minska deras inflytande.

Ögonblink sa...

Jag undrar om jag kan hjälpa dig i kampen om att hitta det perfekta mellanmålet :) hur gott lät inte det här::

http://www.dn.se/mat-dryck/recept/appelscones-1.502135

kramkram