torsdag 15 januari 2009

Usch och fy

Igår träffade jag två fina tjejer och då fick jag kunskap som jag inte är helt säker på att jag ville ha. Eller jo det ville jag visst det men nu känner jag mig väldigt bekymrad. Vi pratade bland annat om tillsatser i mat. Jag har i min enfald trott att det finns saker i godis och liknande men att vi har hyfsat bra mat i övrigt här i Sverige. Okej, jag förstår också att det inte är ost i ostbågar men det är liksom smällar man får ta. Men att det var ungefär SJU tillsatser i vanlig rökt skinka trodde jag inte. Att skinkan dessutom inte ens varit i närheten av en rökmaskin gör faktiskt det hela ännu värre. Behöver vi verkligen de här sju tillsatserna? En av dem fanns till exempel bara för att skinkan skulle vara jämnröd över hela biten, är det verkligen viktigt????? Samma sak med vissa sorters oliver i vatten. Hur kan det finnas tillsatser i oliver i vatten kan man då fråga sig. Jo men oliverna måste ju vara jämnsvarta.... Självklart. Jag fick även berättat för mig det jag alltid misstänkt men som nu blev fakta att dyrar mat var bättre. Euroshopper ketschup är läskig med massa tillsatser i stället för tomater med Heinz och Felix inte har några tillsatser. Så inte nog med att man när man är fattig (av olika anledningar) inte har råd att köpa lika bra frukt och lika bra bröd man blir dessutom förgiftad av ketschupen! Snacka om klasskillnad. "Vill du ha giftfri eller förgiftad mat?" "Nej jag tar nog den förgiftade, jag har inte råd med annat, mitt liv är ändå så eländigt så vad gör det om jag tar och dör i förtid av ketschupen också....."

Ska nog låna boken och läsa på ordentligt......

3 kommentarer:

Emelie sa...

om jag skulle läsa om sånt skulle jag aldrig våga äta igen.

Anton sa...

Läs den här boken
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173249726
En hel del intressant där

Lunkentuss sa...

Anton: Ja snabbmatslandet är en väldan bra bok. När jag läste den var jag vegetarian och tur var nog det.... Jag försöker att inte tänka på den när jag äter typ hamburgare nu för tiden.

Emelie: Nej det är väl tyvärr det som är kruxet