söndag 7 juni 2009

Stackars askungen

Att tycka synd om sig själv kan ibland vara väldigt lockande och vara väldigt lätt. När man gör det känns det som om saker kanske kan lösa sig i alla fall, att någon annan löser dem åt en i alla fall! I helgen blev jag mer än lovligt irriterad på hur en del personer kan få fram tyck synd om i sig själva på de mest konstiga tillfällen.
I fredags när jag var ute som trafikvärd i vårt trafikområde så blev det slagsmål i ett av våra centrum. En tjej slog sönder busskuren och det var allmän kalibalik. Folk skrek och grät så där som det blir när en massa fulla ungdomar är på samma ställe. Till slut dök polis och ordningsvakterna upp och började reda ut situationen. (Eller vad de nu gjorde...) Mitt i allt detta kommer en buss mot stan och alla rusar på. För att inte de inblandade ska fly fältet begär polisen att bussen inte ska åka någonstans. Han får alltså stanna tills de säger okej. Det tog dock ett tag. Jag försökte prata med dem på bussen och förklara för dem att det inte var chaufförens fel och att vi inte kunde göra något förrän polisen sa att vi fick. De flesta verkade fatta men det var några som av förklarliga skäl gick av och tog taxi. En kvinna satt dock kvar och började helt plötsligt skälla på mig. Hon undrade om resegarantin gäller och tyckte att det var alldeles jättesynd om henne som faktiskt bara skulle hem att hon skulle behöva drabbas av detta. Jag kan förstå situationen men det var varken mitt, Sls eller chaufförens fel. Hon vräkte dessutom ur sig att detta var sista bussen mot stan. Det förklarade jag att det var det verkligen inte. Det går bussar ungefär i kvartstrafik fram till två på natten (!) därifrån. Efter det är det halvtimmestrafik ett tag. På vardagarna är det inte lika lätt men det går att ta sig dit och därifrån hela dygnet. Mycket riktigt dök det upp en annan buss bakom en liten stund senare som hon kunde åka hem.
Jag säger då det! Kvartstrafik till sent på natten och ändå gnäller man. Ingen medkänsla för de som hade blivit slagna eller spottade på hade hon heller. Allt var nog mitt fel egentligen.
Stackars askungen.

2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Utanför ämnet, men detta kanske kan vara av intresse:

http://pash.sinner.se/spotify/

Lunkentuss sa...

Tackar men har redan! Har till och med lyckats locka Agipen med det. Han har en egen liten lista på min.