onsdag 27 april 2011

Mina icke gröna fingrar

Som varje år inspireras jag att göra något fint på balkongen så här års. Jag får för mig att jag kommer att lyckas just det här året. Förra året gick det väl så där måste jag erkänna. Mina jordgubbar är nog mitt största misslyckande. Först torkade de ut och sen dog de av allt regn som föll. Nu står de tragiska resterna av dem i en stor kruka på en av balkongerna. Jag orkar inte riktigt lyfta den för att tömma den. Maken ska få hjälpa mig någon dag.
Nu har jag i alla fall återigen fått för mig att jag kan det där med balkongpiffning. Jag fick frön från en fin vän förra året som aldrig kom ner i jorden men nu jäklar! Jag ska läsa på hur jag ska göra för att inte döda dem.
Igår var jag också på Plantagen och spanade lite. Det fanns massa fina blommor. Det blev bara några påskliljor. De ska ställas i några krukor så kan vi låtsas att jag har koll på det där med blommor. Sen gör det inget när de dör eftersom påsken är slut och det är meningen att de ska dö. (Jag vet att man kan göra något med lökarna till nästa år men jag tror inte det....)
Jag önskar i alla fall att jag vore lika bra som Thérèse att ta hand om balkongen men jag får läsa hennes blogg i stället och inspireras.
Kanske lyckas jag den här gången!!!

1 kommentar:

Thérèse sa...

Men så söt du är! Det är ju "bara" att testa sig fram, lite dör alltid längs med vägen, det är inget att fästa någon vikt vid. Mitt tips är att köpa månadssmultron och sätta i urnor - de ger nästan garanterat avkastning redan första året, och ger dessutom bär hyfsat länge. Bara du kommer ihåg att vattna ;-)

Annars är ju inte påskliljor fy skam det heller - det har inte jag några :(