tisdag 11 januari 2011

Saker faller på plats

Vi har bott i vår lägenhet i lite över ett år. Det mesta hade vi köpt innan vi flyttade in eller så kom det ganska raskt efteråt. Vi bytte soffa, säng och köpte nytt soffbord. I det stora hela har vi varit supernöjda med vår inredning. Men en del saker har fattats. Till exempel en vardagsrumslampa. I höstas hängde vi upp en kräftlampa ovanpå den löjliga lilla glödlampan och sen blev den kvar. Kanske inte det snyggaste som finns men ändå bättre än en naken glödlampa. I helgen var vi på IKEA med mamma och kollade på saker till barnrummet. Dit behövdes det en lampa så vi hamnade på lampavdelningen. Där var maken så trött på IKEA att han sa ja till det mesta. Alltså har vi nu en ny vardagsrumslampa. Medan jag sov häromdagen satte maken dessutom upp den. En vit boll hänger nu ovanför vardagsrumsbordet. Vi plockade även på oss en lampa till hallen. Den har vi inte fått upp ännu men den är i alla fall inköpt!!
Vi har också pratat om att vi behöver en sänggavel så att vi inte förstör tapeten i sovrummet. Båda har vi märkt att tapeten vid våra huvuden tar skada. Funderingarna har gått fram och tillbaka. Vi ville egentligen ha en sådan sänggavel som H och J har. Det är en MDF-skiva som är klädd med tyg och har sänglamporna infällda i själva sänggaveln. Problemet är bara att de har byggt den själva och vi började väl inse att det inte skulle ske i det här hemmet på ett bra tag. Därför slog vi till när vi insåg att man kan köpa Malm-huvudänden separat på IKEA. Att det stod att det var en utgående vara skyndade nog på beslutet.
Ovanför sängen har nu ÄNTLIGEN den affisch som jag fick av min dansanta vän i födelsedagspresent innan vi flyttade in. Jag har om och om igen tänkt att jag ska köpa en ram när vi varit på IKEA men glömt det. I lördags kom jag ihåg!
Det känns nu ännu mer ombonat i sovrummet och vardagsrummet.
Det blir nog ännu bättre det här än vad det var innan.

Inga kommentarer: