onsdag 1 oktober 2008

Vuxen?!?!?!

Vad innebär det egentligen att vara vuxen? När blir man vuxen och vad är det som gör att man blir vuxen? Inte är det ålder i alla fall... Jag är numera 26 år och lever i min ensamhet i min lägenhet och studerar fortfarande. Jag har ju i och för sig världens finaste pojkvän och är nöjd med min tillvaro men jag känner mig inte särskilt vuxen. Myrans förestående ankomst har fått mig att fundera på det här. Vissa månader måste jag fortfarande låna pengar av föräldrarna eller pojkvännen och jag kan spendera mina sista pengar på en latte eller en öl i stället för att pensionsspara. Jag har studielån och får inget kreditkort eftersom jag inte är kreditvärdig hos banken. Mitt konto skrattar man mer åt... Jag har i och för sig körkort med flera bokstäver på och egen lägenhet och väääääldigt många högskolepoäng. Men vad är det som gör att man blir vuxen? Myrans föräldrar har inte någon egen lägenhet just nu och jag misstänker att pensionssparandet kanske inte är så överdrivet aktivt (fast det vet jag inte!). Kusinen som har två barn innan hon hade pluggat klart och hennes sambo som precis börjat plugga under föräldraledigheten hyllas på något sätt av mamma samtidigt som jag inte är helt säker på att hon skulle motta ett bebisbesked från oss med helt lycklig inställning. Att en annan släkting köpt hus, hund och snart ska ha bebis är också bra "trots" att vi är jämn gamla..... Är det så att man blir vuxen när man blir förälder och hur är det då med dem som aldrig blir föräldrar? Eller blir man vuxen när man har fast jobb? Är då de som börjar jobba direkt efter gymnasiet mer vuxna än jag? Och de som har projekanställningar då????
Jag känner mig inte särskilt vuxen och den enda gång det stör mig är när jag tänker på att mamma gifte sig när hon var 26 och fick mig när hon var 28.....

3 kommentarer:

Jon sa...

Man blir vuxen då man känner sig vuxen. Det har inget med materiella ting att göra!

Emelie sa...

Jag förstår vad du menar... visserligen är jag några år yngre.
Ändå, om jag följde släkttraditionen skulle jag få mitt första barn nästa år.
Stressa inte, ta det lugnt, tids nog liksom. För mig känns det ganska skönt att höra att inte du heller känner dig vuxen, då behöver inte jag känna mig så stressad.
KRAM!

Blivande prostinnan sa...

vaddå då rätt ordning......alltså tre barn senare och massa högskolepoäng och en villa och två kissar och en man och arbetslivserfarenhet senare är jag fortfarande inte vuxen,,,,,tror jag iallafall!