måndag 27 oktober 2008

Ren i naturlig storlek

T jobbar som det heter inom detaljhandeln och där han jobbar har de börjat förbereda för julen. I förberedelserna ingår en ren i naturlig storlek. Denna ren är inte som vilken ren som helst, nej den är självlysande! Till renen finns även ett kid, eller babyren om man så vill. Den är tydligen också självlysande. Man kan införskaffa den stora vuxna renen till det facila priset av 19 000:- och babyrenen kan man få för vrakpriset 5000:-. Jag ställer mig då två frågor; 1. vem lägger så mycket pengar på något som detta? 2. var ska man ha dem?
Jag älskar julpynt och dylika saker och får stora nippran när julpyntet dyker upp i fönstren runt om i stan. Just nu har Indiska fått upp sitt pynt på vägen från gymmet till hemmet och det gör mig faktiskt helt lycklig trots att det är två månader kvar till jul. Jag har även i mitt sovrumsfönster mina stjärnor hängandes som förgyller min tillvaro (och nej detta är inte ett erkännande att de skulle vara julpynt det är bara ett konstaterande att många tror att de är julpynt!). Pappa och jag brukade fnittra i kapp när vi hängde upp vår girlang i trappan när jag var liten. Mamma hatade den trots att den var fint roströd och guldig och väääääldigt amerikansk.
Föräldrarna fick för ett par år sedan en självlysande tomte i present (inte av mig) och jag var nog den enda personen som faktiskt gillade den. Jag tycker det är något speciellt med allt sånt men, jag skulle aldrig lägga ut 24 000:- på två självlysande renar i naturlig storlek.


Hmmm.. Kanske ska släpa med mig pojkvännen till IKEA och attackera deras julavdelning.....

2 kommentarer:

Emelie sa...

Själv totalvägrar jag att närma mig IKEA den närmaste månaden (nej jag är inget stort fan av julpynt, jag fick en överdos under uppväxten)

Jon sa...

Julpynt är fint, men inte i oktober!! Dessutom tror jag det heter renkalv...