fredag 5 december 2008

Face your fears!

Jag är rädd för lite konstiga saker, zombies som en del av er kanske kommer ihåg men även gräsklippare som man sitter på, snöröjningsmaskiner samt alla varianter av bobcats. Jag kan knalla hem genom en tyst och övergiven stad genom natten och bryr mig inte så mycket men kommer det en gräsklippare, ja då är det kört! Jag vet inte riktigt varför men jag har alltid varit skeptisk gentemot denna typ av maskiner. När jag var liten kunde jag stå i mitt fönster och spana ut på mannen som klippte gräset där utanför, jag vägrade gå ut om han var där. Ondskans maskin! Just nu på jobbet håller de på att bygga om på en av våra terminaler. De gräver och fixar och har sig, det hela är lite diffust. Jag har fått den underliga uppgiften att stå där och glo på dem och hjälpa eventuella chaufförer och passagerar till rätta om de skulle råka gräva på en hållplats. Ett väldigt ostimulerande jobb men lätta pengar. För att skapa dessa hål använder de sig av bobcats och häromdagen började en av dem att backa (!) mot mig till min skräck. Jag var tvungen att gömma mig en liten stund innan jag kom fram igen. Min medarbetare utmanade mig då att röra vid en av maskinerna och någon dag senare vågade jag faktiskt det! I och för sig bara med en fingertopp men ändå! Jag var mycket nöjd. Jag är fortfarande inte helt bekväm med att de och jag arbetar på samma ställen men så är det nu och jag vågade i alla fall möta min rädsla.
Jag vill med detta uppmana er alla att utmana en av era mer irrationella rädslor, som bobcats. Lycka till!


(Jag kan också avslöja att jag är rädd för myror men det går också bättre och bättre.)

2 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Jag förstår inte riktigt... vad gör folk när de "har sig" och sedan undrar jag också om du verkligen fick betalt för att glo på dessa arbetare? ;-) Jag fick i o f s betalt för att spela biljard när jag var reserv i BÖGA, skulle man kunna säga. :-)

Hur som helst, starkt av dig att utföra detta jobb med tanke på dina rädslor!

Nästa steg är att bli kompis med myror. Men vi får ta myrsteg i den kognitiva terapin. Ska vi börja med att titta på en myra på avstånd?

Anton sa...

När min bror var liten var han rädd för gräsklipparen, när gräset var klippt kom han ut, gladare än någonsin och sa "Bippa Boppa!!"