torsdag 3 mars 2011

Ja, de är idioter....

Återigen är det bevisat. Sverigedemokraterna har ungefär tre hjärnceller gemensamt. Jimmie Åkesson har kanske en och en halv själv...
Det senaste med Björn Söder gör mig bara förbannad. Hur man kan peka ut flera oskyldiga barn som våldtäktsmän så att de får utstå ytterligare trauman.
Det hela har sin upprinnelse i händelser som utspelats på Husbybadet i Stockholm. Enligt polisen handlar det inte om våldtäkt men ett par personer är tydligen anmälda för sexuellt ofredande. I alla fall lät det så i Rapport i går. Däremot stod det i DN på morgonen att så inte var fallet. Hur som haver är det tragiskt. Inget barn (flickorna som blivit utsatt är i elvaårsåldern) ska behöva vara med om det ena eller det andra. Men att sen som flera av SD:s politiker bloggat och försökt visa på att alla ungdomar på boendet för ensamkommande flyktingbarn är våldtäktsmän är oerhört oansvarigt och förkastligt.
De hävdar dessutom att de bara vill visa hur världen egentligen ser ut. Den verkliga verkligheten på något vis. De menar också att deras källkritik visst är bra, trots att de bara länkar till diverse Twitterartiklar. Enligt dem är det samma sak som när de stora kanalerna använder sig av Expo (tidningen som Stieg Larsson arbetade för) för att skildra främlingsfientligheten i Sverige.
Nu är kanske inte Expo direkt opartisk men det är i alla fall en seriös journalistisk publikation. Jag blir så beklämd återigen.
Jag vill inte tro att 6,2% av mina medmänniskor i det här landet är helt dumma i huvudet men när jag inser vad de som de röstat fram till riksdagen tycker och tänker (Återigen för att vara ärlig) så blir jag mörkädd.
När ska förnuftet få fäste i vårt land igen?

2 kommentarer:

mopsen sa...

Björn Söder har länkat till en artikel som har en ansvarig utgivare. Jag repeterar: Ansvarig utgivare. Denne har ansvar för artikeln och dess sanningshalt.

Björn Söder har inte utpekat någon oskyldig. Han har länkat till en artikel. Punkt.

I ett kollektiv av ynglingar finns det tydligen några gärningsmän. Det är förvisso tråkigt om oskyldiga dras med bland de skyldiga. Men ingen individ är utpekad vare sig med namn eller bild.

Flickorna däremot är identifierade som individer. Deras trauman torde med råge överskrida det mer eller mindre inblandade ynglingar känner.

När det gäller Barn är brottsrubriceringen våldtäkt tillämplig även om penetration ej skett. Vad som hänt i Husbyhallen förefaller oklart och utredning samt eventuell dom bör avvaktas.

Ja, jag erkänner att jag är oförsonlig fiende till all slags pedofili, även i de lägre våldsnivåerna. Jag förstår att det är rätt att kalla mig och alla som står på våldsoffrens sida för idioter, för det är ju precis vad vi är.

Vi fattar inte att i det nya Sverige är det gärningsmännen och inte brottsoffren, som skall omhuldas.

Emelie sa...

Hejja, Hejja, Hejja Lunkentuss! Tur att du har mål i munnen!