söndag 15 februari 2009

Fascinerande

Det finns vissa saker som fascinerar mig väldigt mycket. Infrastruktur är en sådan. Hur får de det att hänga ihop???? Jag kan sitta i bilen, bussen eller tåget och bli så oerhört imponerad över att det fungerar med alla avfarter och påfarter. Tänk att det oftast är så lätt att komma dit man vill. Där är det någon som verkligen tänkt till....
Jag fascineras också över att jag i vissa situationer förvandlas till en trotsig fjortis igen. Att jag reagerar på sätt som jag inte är stolt över och som jag önskar att jag kunde kontrollera men icke. Det kanske är något jag får acceptera helt enkelt.
En del människors besatthet av andra människors sexuella preferenser fascinerar mig också. Hur kan det vara viktigt vad någon annan gör med en vuxen människa i sovrummet? Varför är det viktigt om det är någon av samma kön eller motsatt eller om de har på sig en dräkt helt täckt med fjädrar?
Något jag tror att jag aldrig kommer att sluta fascineras över är hur folk orkar klaga. Det klagas på så mycket små onödiga saker. Det skrivs lappar, irriterade inlägg och kommentarer till artiklar på nätet eller andras bloggar. Det är kanske samma sak med det här inlägget, att jag bara orkar.....

1 kommentar:

Jon sa...

Angående vägarna så krävs det ju (uppenbarligen) en civilingenjörsexamen för att klara av det. Nåt måste dom ju lära sig på dom åren!

Och angående klageriet så är det nog så att (vissa, men inte alla) människor som klagar inte har något annat att bry sig om. Lever man ett bra liv som man är nöjd är det betydligt lättare att bara ignorera småsaker och gå vidare med ens egen grej!