onsdag 21 december 2011

Nötcréme och julefrid

Jag gillar inte nötkräm jag är mer av en jordnötssmörsperson. Åt massor av jordnötssmör när jag väntade Ärtan. Men nötcreme tänker jag ändå skriva om!
Jag vill göra min lilla lilla insats. Den här bloggposten är en del av den. Jag skriver detta eftersom alla barn inte har samma förutsättningar. Alla föräldrar kan inte ge sina barn det de behöver. När jag ser min hungrige lille kille smaska i sig maten vi ger honom värker det i mig när jag inser att andra mammor och pappor inte kan ge sina barn samma livsnödvändiga kost. Därför gör jag detta blogginlägg! Gör detsamma du!

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.Notkram-575
Foto:Unicef

Inga kommentarer: